"Εγώ θα δικάσω εάν πάθει κάτι το παιδί μου"

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, 15:53


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος - Φίλιππος Καραμέτος


«Δεν έγινε συμπλοκή. Αυτά που λένε οι αστυνομικοί είναι ψέματα. Τον πήγαν στην Ασφάλεια, τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, του έδεσαν τα χέρια πίσω με χειροπέδες, τον έβαλαν να γονατίσει φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και τον χτυπούσαν επί ώρες. Όχι για ανάκριση, αλλά για βασανιστήρια.»

Αυτές τις εμπειρίες μοιράστηκε με τον πατέρα του ο Δημήτρης Μπουρζούκος, συλληφθείς για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ο πατέρας του 24χρονου, μιλώντας στη zougla.gr, περιγράφει καρέ καρέ τα όσα έζησε ο γιος του στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας Κοζάνης μετά τη σύλληψή του.

Οργισμένος για τα βασανιστήρια που φέρεται να υπέστη ο γιος του, ο κ. Γιάννης Μπουρζούκος εξηγεί ότι ο Δημήτρης -αλλά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες- κακοποιήθηκαν βάναυσα, με αποτέλεσμα να υποστούν βαριές κακώσεις σε όλο τους το σώμα.

«Μιλάμε για βασανιστήρια, όχι για ανάκριση»

Όπως λέει, τα χτυπήματα που δέχτηκαν σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούσαν την ανάκριση, αλλά αποσκοπούσαν καθαρά στον βασανισμό των κατηγορουμένων.

«Τον μετέφεραν στην Ασφάλεια, τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, του έδεσαν τα χέρια πίσω με χειροπέδες, τον έβαλαν να γονατίσει φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και τον χτυπούσαν επί ώρες. Όχι για ανάκριση, αλλά για βασανιστήρια. Τον ρωτούσαν μόνο: "Πώς σε λένε; Από πού είσαι;". Αυτός δεν μίλαγε, δεν τους έλεγε τίποτα, και τον γρονθοκοπούσαν στο κεφάλι επί ώρες. Κανονικό βασανιστήριο. Δεν έχει σχέση με την ανάκριση. Ο αστυνομικός που τον χτύπαγε, αυτός ο μάγκας, δεν τον ρώταγε τίποτα. Του έλεγε: "Ήρθατε εσείς οι μάγκες από την Αθήνα στους επαρχιώτες τους αστυνομικούς να κάνετε ληστεία; Τώρα θα σου δείξω!"» περιγράφει ο κ. Μπουρζούκος σοκαρισμένος, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι ο γιος του έκτοτε εμφανίζει έντονες ζαλάδες και κεφαλαλγία.

H συνέντευξη-ντοκουμέντο του πατέρα Γιάννη Μπουρζούκου:


«Θα τους δικάσω εγώ»

Όσον αφορά δε τους άλλους τρεις συλληφθέντες, ο κ. Μπουρζούκος αναφέρει ότι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τον γιο του, ενώ επισημαίνει ότι, σε συνομιλία που είχε με την μητέρα ενός εκ των υπόλοιπων κατηγορουμένων, εκείνη του αποκάλυψε ότι ο γιος της κατά την κακοποίησή του υπέστη εξάρθρωση ώμου.

«Ακόμα και τώρα, που πήγαμε να τον δούμε, το ένα του χέρι ήταν δεμένο με χειροπέδες. Μιλάμε για ένα παιδί 24 χρονών. Ζαλίζεται εδώ και τρεις ημέρες και δεν τον πάνε στο νοσοκομείο. Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αστυνομικούς να δικάζουν και να συμπεριφέρονται έτσι; Αν πάθει κάτι το παιδί μου, θα μάθω ποιος το έκανε και θα είναι λίγες οι μέρες του. Υπόθεση Κορκονέα δεν θα επιτρέψω. Θα τον δικάσω, θα τον εκτελέσω μόνος μου» τονίζει εξοργισμένος.

Σημειώνει, τέλος, ότι στη συζήτηση που είχε με τον γιο του, εκείνος προσπάθησε να τον καθησυχάσει λέγοντάς του: «Mη στεναχωριέστε. Νομίζουν ότι κάτι μου έκαναν. Δεν μου έκαναν τίποτα. Αυτό που έχω μέσα μου δεν μπορούν να το πειράξουν».Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η επεξεργασία με Ρhotoshop στην περίπτωση του Δ. Πολίτη (σ.σ.: στην τρίτη από αριστερά φωτογραφία) έγινε διότι, καθώς ο νεαρός αρνούνταν να σηκώσει το κεφάλι του, αστυνομικός το κράτησε όρθιο προκειμένου να γίνει η λήψη της φωτογραφίας και ακολούθως το χέρι του αφαιρέθηκε. Παράλληλα, η αστυνομία ισχυρίζεται πως κατά τη διάρκεια της σύλληψης ένας εκ των κατηγορουμένων έβγαλε αιφνιδιαστικά πιστόλι Beretta.

«Είναι βαριά κακοποιημένος»


Από την πλευρά της, η συνήγορος του Δημήτρη Μπουρζούκου κ. Άννα Παπαρρούσου δήλωσε στη zougla.gr πως κατά τη συνάντηση που είχε με τον εντολέα της διαπίστωσε ότι είναι βαριά κακοποιημένος.

«Έχω υποβάλλει αίτημα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε εξετάσεις. Μου είπαν ότι θα καλέσουν γιατρό για να τον εξετάσει και να κρίνει αν πρέπει να διακομισθεί. Τι να κρίνει; Είναι βαριά χτυπημένος και πρέπει να τεθεί άμεσα υπό ιατρική παρακολούθηση» τόνισε η κ. Παπαρούσου.

Διαβάστε επίσης:

"Ανησυχώ για τη ζωή του παιδιού μου", Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, 11:45

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, 19:59