Σε θρίλερ …χωρίς προς το παρόν τέλος εξελίσσεται η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος βλέπει να αναβάλλεται ή ακόμη και να ματαιώνεται η έξοδός του από τη φυλακή και η επιστροφή στο σπίτι του.

Παρά την αρχική βεβαιότητα που καλλιεργούσε το στενό περιβάλλον του πως ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας θα αποφυλακιζόταν χθες ή το αργότερο σήμερα, αυτό δεν έγινε και μάλιστα άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα σύννεφα που ήρθαν να διαλύσουν αυτή τη σιγουριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βέβαιο είναι πως οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι με τους αρμοδίους μάλιστα να μη γνωρίζουν απολύτως τίποτα σχετικό.

Έτσι, αν και οι πληροφορίες αρχικά ήθελαν τους συνηγόρους του να έχουν συγκεντρώσει από χθες, Πέμπτη, το ποσό των 200.000 ευρώ που το δικαστήριο έχει ορίσει ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του από δωρεές φίλων και δανεισμό ιδιώτη, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί πως πράγματι τα χρήματα έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Την ίδια στιγμή μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν πως μάλλον ο ιδιώτης που προσφέρθηκε να δανείσει τον κ. Τσοχατζόπουλο μάλλον άρχισε να το …ξανασκέφτεται και να κάνει πλέον πίσω, βλέποντας τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Το «κλειδί» για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής στον Άκη Τσοχατζόπουλο κρατά η εγγυητική επιστολή που θα πρέπει να κατατεθεί προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποφυλάκισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία προβλέπει πως μόλις κατατεθεί το επίμαχο ποσό θα ενημερωθεί η Εισαγγελία Εφετών η οποία με τη σειρά της αφού απαντήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της φυλακής ότι ο πρώην υπουργός δεν εκτίει άλλη ποινή, θα ανάψει το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του. Και αυτό είναι σημαντικό καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 6 μηνών και πρόστιμο 210.000 ευρώ για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες η οποία μπορεί, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, να «μπλοκάρει» την αποφυλάκισή του στην περίπτωση που δεν έχουν τακτοποιηθεί ορισμένες νομικές ενέργειες για την συγχώνευση της. Πηγές από την υπεράσπισή του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρουν ότι ακόμα και αν τακτοποιηθεί το θέμα με την ποινή του πόθεν έσχες και ο πρώην υπουργός αποφυλακιστεί τις προσεχείς ημέρες, το πιθανότερο είναι η αποφυλάκισή του να αποβεί τελικώς βραχύβια.

Κι αυτό γιατί αν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τις  «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών του επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως ενδέχεται, με βάση και την καταδίκη του και για το πόθεν έσχες, να μην συγκεντρώνει πια τις προϋποθέσεις για προσωρινή απόλυση και να επανέλθει στη φυλακή.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού ή ακόμη και να ματαιωθεί. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου νοσηλεύεται, μετά τη χαρά για την αναμενόμενη αποφυλάκισή του, φέρεται να είναι οργισμένος και απογοητευμένος από τις εξελίξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης