Σημαντικές επιδόσεις κατέγραψε και τον Αύγουστο η επισκεψιμότητα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΔΑΑ, τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου με συνολικά 1,8 εκατ. επιβάτες (+23%), συνέχισε να καταγράφει υψηλές επιδόσεις, ενώ τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και του εξωτερικού κινήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα αύξησης (+23,9% & +22,1% αντίστοιχα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, σημαντική εξέλιξη αποτελεί η εντυπωσιακή αύξηση των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά 34%, ενώ και οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα συνέχισαν τη θετική τους πορεία, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 20%.

Η ανοδική εξέλιξη της κίνησης κατά τη διάρκεια καλοκαιρινής περιόδου αιχμής ( Ιούνιος -Αύγουστος) προϊδεάζει για συνέχιση της δυναμικής ανόδου της ταξιδιωτικής ζήτησης και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Συνολικά για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 18,9%, έφτασε τα 10 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013 κατά 1,6 εκατομμύριο επιβάτες. Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε διψήφια αύξηση 19,8%, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 17,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική εξέλιξη της επιβατικής κίνησης διαμορφώθηκε από μια σειρά παραγόντων:

α. την ανάκαμψη της οικονομίας, που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι ‘Ελληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν θετική πορεία, σημειώνοντας συνολικά αύξηση 10°/ο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εξέλιξη που αποδίδεται στη σημαντική αύξηση κατά το τρίμηνο Απριλίου-Αυγούστου (+17%),

β. την τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση κατά 31% από την αρχή του έτους, και

γ. την ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης