Η διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων έγινε με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ και η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει για το θέμα καμία απολύτως ανάμειξη.

Αυτό δήλωσε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, η οποία επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι σε «ανοιχτή» γραμμή με το Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε με τις ενστάσεις να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες έχουν γίνει εις βάρος των παραγωγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης δήλωσε:

«Με κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθαρίζομε ότι η Περιφέρεια στη διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων για την Κρήτη δεν είχε καμία απολύτως ανάμιξη. Η κατανομή των βοσκοτόπων έγινε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης από τον Οκτώβριο του 2014 πρωτοστάτησε σε συναντήσεις στο Υπουργείο τονίζοντας ότι άμεσα θα έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων και των διαχειριστικών σχεδίων» και πρόσθεσε: «Περιμένουμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα οδηγίες για την διαδικασία των ενστάσεων που αφορά την έκδοση των προσωρινών δικαιωμάτων όπως επίσης πώς θα γίνει η διαχείριση των προβλημάτων της πληρωμής σε τοπικό επίπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης