Εκβιασμοί, απειλές και... ισόβια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, 14:40


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Αναβλήθηκε για τις 15 Ιουνίου 2015 η συζήτηση που είχε οριστεί για σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών για την αίτηση αναστολής ποινής που έχει υποβάλει ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του Παραδικαστικού Νο2.

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αίτηση αναστολής της ποινής που είχε υποβάλει ο Δ. ΠαρασκευόπουλοςΟ Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος έδωσε κρίσιμα στοιχεία για την πολυσχιδή δράση της λεγόμενης «Μαφίας των Ακινήτων», παρέστη στο δικαστήριο, ωστόσο η αίτησή του δεν συζητήθηκε, καθώς δεν προσήλθε ένας από τους μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που τον Νοέμβριο του 2010 αποκάλυψε την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται δικαστικοί, ιερείς, επιχειρηματίες, δικηγόροι, αστυνομικοί, πολεοδόμοι και άλλοι.

Στον Δ. Παρασκευόπουλο, που τελούσε και τελεί σε καθεστώς προστασίας, η Δικαιοσύνη έχει επιβάλει ποινή 5 φορές ισόβια (!), καθώς υπήρξε κατηγορούμενος στη γνωστή υπόθεση της Αιξωνής, αλλά με δευτερεύοντα ρόλο στη διάρθρωση του κυκλώματος που επιχείρησε να καταπατήσει δημόσια γη.

Έχοντας αφήσει πίσω του την πρώτη απόφαση του Δεκέμβρη, όταν με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά κρίθηκε ότι θα έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή, πλέον αισιοδοξεί ότι θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο Γολγοθάς που έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια είναι λίγο πολύ γνωστός. Πέρα από την πρωτοφανή και εξαντλητική ποινή που του έχει επιβληθεί, βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο ανθρώπων της νύχτας.

Τελευταίο κρούσμα αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η απειλή που δέχτηκε πρόσφατα από τρεις άνδρες οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, του διεμήνυσαν ότι, αν δεν σιωπήσει και δεν καταβάλει κάποιες χιλιάδες ευρώ, θα έχει... σοβαρό πρόβλημα. Τόσο αυτός όσο και ο δικοί του άνθρωποι.

Η μάχη της αναστολής


Όπως είχε γράψει το zougla.gr τον περασμένο Ιανουάριο, όταν τον Ιούλιο του 2014 ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίστηκε ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ώστε να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της ποινής του, η απάντηση που πήρε ήταν πως δεν μπορεί να συζητηθεί το αίτημά του, καθώς η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση που ελήφθη πριν από δυόμισι και πλέον χρόνια δεν είχε ακόμα... καθαρογραφεί!

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ορίστηκε εκ νέου ημερομηνία συζήτησης του αιτήματος αναστολής, αφού διαπιστώθηκε ότι η πρωτόδικη απόφαση της καταδίκης του σε 5 φορές ισόβια συντάχθηκε μεν στην κανονική μορφή νόμιμου δικαστικού εγγράφου, αλλά οι δικαστές μάταια περίμεναν τον μάρτυρα, καθώς ο γραμματέας του συμβουλίου είχε... λησμονήσει να στείλει στις φυλακές της Λάρισας, όπου και κρατείται, τη διαταγή μεταγωγής του!

Έτσι ορίστηκε νέα ημερομηνία συζήτησης του αιτήματος, για τις 3 του περασμένου Δεκέμβρη. Το αίτημα συζητήθηκε, η απόφαση όμως ήταν αρνητική. Η επόμενη συζήτηση είχε οριστεί για σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, ωστόσο πήρε αναβολή.

Τότε ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο zougla.gr για την υπόθεση της Αιξωνής είχε τονίσει ότι «καμιά παρανομία ή παρατυπία δεν υπήρξε. Αυτό διαπιστώνεται από τουλάχιστον 100 πιστοποιητικά από διάφορες δικαστικές υπηρεσίες, καθώς και από γνωμοδοτήσεις για την περίπτωση αυτή από δικηγόρους και καθηγητές πανεπιστημίων. Μέσα στα έγγραφα αυτά περιλαμβάνονται και δύο αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που επιβεβαιώνουν ότι η έκταση αυτή στην οποία αναφερθήκαμε εμείς δεν ήταν ποτέ του Δημοσίου».

Αναφερόμενος στις αμέτρητες απειλές που έχει δεχθεί, ο βασικός μάρτυρας του Παραδικαστικού Νο2 είχε σημειώσει ότι ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2012. «Όταν πρωτοπήγα στον Κορυδαλλό, δύο Αλβανοί ήρθαν στην 6η πτέρυγα, φώναζαν εναντίον μου και μου είπαν ότι ερχόμαστε από τον Γιοσάκη, ο οποίος μαζί με δύο δικηγόρους, έναν Αθηνών και έναν Πειραιώς, έχουν δώσει σε Αλβανούς πελάτες τους εντολή όπου με βρουν και μπορούν να με κάνουν κομματάκια. Αυτό δεν έγινε γιατί μετά από μία μέρα με πήραν από εκεί και με πήγαν στο Μαλανδρίνο.

» Εκεί έμεινα 12 μήνες σε ένα δωμάτιο τελείως μόνος, κλειδωμένος μέχρι το απόγευμα. Το απόγευμα μου επέτρεπαν να κάνω μια βόλτα σε έναν διάδρομο περίπου 10 μέτρων χωρίς να υπάρχει ψυχή. Είχα φτάσει σε τέτοιο σημείο μοναξιάς, που ο αρχιφύλακας που ήταν εκεί με λυπήθηκε.

» Τον Απρίλιο του 2013 με πήραν από εκεί και με πήγαν σε ένα κελί με άλλα εννέα άτομα. Εκεί ένας Έλληνας που εκτελούσε και χρέη αρχηγού, όταν έμαθε ποιος είμαι, αξίωσε να φύγω απειλώντας με. Ύστερα από δύο μέρες με πήραν και από εκεί, και με πήγαν στη Λάρισα, όπου βρίσκομαι μέχρι σήμερα. Προσφάτως βρήκα κάτω από το μαξιλάρι μου ένα απειλητικό χειρόγραφο που έγραφε "παλιορουφιάνε της αστυνομίας, έρχεται η ώρα σου".

» Επίσης γνωστός ποινικός κρατούμενος έχει ορκιστεί ότι όπου και να πάω θα κάνει το παν για να μου κόψει τα χέρια.»

Για την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση
, ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθαρίζει ότι, όταν άρχισε να εργάζεται για αυτή, δεν είχε ιδέα για τις δραστηριότητες των μελών της.

«Μερικοί λένε ότι ενεπλάκην στην οργάνωση και αργότερα συνεργάστηκα με τις Αρχές για να έχω καλύτερη μεταχείριση. Δεν είναι έτσι. Όταν πήγα στην εγκληματική οργάνωση για να εργαστώ ως δικηγόρος, ήδη υπήρχαν εκεί άλλοι τέσσερις. Πήγα εκεί ως 5ος, γιατί ήθελαν έναν δικηγόρο για τα διοικητικά δικαστήρια. Πλην όμως μέσα σε ένα δίμηνο, και συγκεκριμένα τους μήνες Αύγουστο-Σεπτέμβριο, άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά. Ήρθαν και δύο μηνύσεις που αφορούσαν σε κάτι ακίνητα που είχε φάει η οργάνωση. Τα είδα όλα αυτά και πληροφορήθηκα και άλλα από ένα μέλος της οργανώσεως που με είχε προτείνει εκεί. Όταν μάλιστα συναντηθήκαμε οι δυο μας, μου είπε "φύγε γιατί δεν σε βλέπω καλά".

» Μετά συνάντησα έναν φίλο και συνάδελφο, και με συμβούλεψε πως καλά θα κάνω να φύγω το συντομότερο από εκεί, γιατί κινδυνεύω να εμπλακώ. Πράγματι, έτσι έκανα και συνεργάστηκα με τις Αρχές εν γνώσει των κινδύνων που είχα και έχω.

» Έχω χαρακτηριστεί ως μάρτυς υπό προστασία λόγω δημοσίου συμφέροντος και από έγκυρα και έγκριτα χείλη έχει αναγνωριστεί η προσφορά μου στην αποκάλυψη αυτής της εγκληματικής οργανώσεως με αξιοπιστία 98%».


Διαβάστε επίσης:

"Πήγα για μάρτυρας και έφυγα με 5 φορές ισόβια"
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, 15:05