Την αναστολή της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 19/4 έναρξης των εμβολιασμών με το σκεύασμα της εταιρείας  Johnson & Johnson ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από Δευτέρα με τα εν λόγω εμβόλια, παρόλο που παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA» συμπλήρωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζοντας ότι «δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβόλια». 

Σημειώνεται ότι ο ΕΜΑ ανέφερε σήμερα (16/04) ότι θα ανακοινώσει την Τρίτη 20 Απριλίου τις συστάσεις του για το εμβόλιο.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στις διαφορετικές αποφάσεις που έλαβαν οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε όμως πως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα  και οδηγούν στο συμπέρασμα «ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης