Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των εύθραυστων διμερών σχέσεων με την Τουρκία έπειτα από το μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο.

​«Ζητήσαμε τιμές. Ακολούθως θα ενημερωθεί η Βουλή και έπεται το ΚΥΣΕΑ» τόνισε πηγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζουν κρίσιμο μήνα τον Ιούνιο και δεν αποκλείουν περαιτέρω όξυνση του κλίματος με την Άγκυρα, προσδιορίζοντας ως «επικίνδυνη» περιοχή αυτή του Καστελόριζου. Όπως ανέφεραν, αφορμή θα μπορούσε να δοθεί με την έναρξη εξορύξεων της Total.
Σε ερώτηση για τη μορφή της τουρκικής παρέμβασης, οι ίδιες πηγές μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκαναν λόγο για πιθανή έξοδο του «Μπαρμπαρός» σε τμήματα της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής.

Παράλληλα, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα εξοπλιστικά. «Ζητήσαμε τιμές. Ακολούθως θα ενημερωθεί η Βουλή και έπεται το ΚΥΣΕΑ» τόνισε μια από τις πηγές, χωρίς όμως να δοθούν λεπτομέρειες για τον προμηθευτή, τον οπλισμό και το κόστος.

Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν

Οι ίδιες πηγές εκτίμησαν πως η διαμορφωθείσα κατάσταση συνδέεται με τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ειδικότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης προς το Αιγαίο και την Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στο κουρδικό και τον συριακό εμφύλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας έχουν αποδυναμωθεί» ανέφερε στρατιωτική πηγή​

«Δεν τον παίρνει, όμως, στο Αιγαίο. Τα νησιά είναι φορτωμένα με στρατό» διαβεβαίωσαν ελληνικές στρατιωτικές πηγές, προσθέτοντας ότι, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η στρατιωτική παρουσία στα νησιά ήταν 17% και τώρα έχει ανέβει στο 48%.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας έχουν αποδυναμωθεί. Οι περισσότεροι πιλότοι που επιχειρούν στο Αιγαίο είναι νεαροί, γιατί οι παλαιοί αποστρατεύθηκαν» πρόσθεσαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης