Ξεκινά η κατασκευή του περιφερειακού ιατρείου Σούρπης, ενός έργου το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους και τους παραθεριστές της Σούρπης Αλμυρού, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής προϋπολογισμού 398.000 € (με ΦΠΑ).

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολινδρίνη, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Χαλέβας, ο κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο κ. Λεωνίδας Ρίνης, , ο κ. Πέτρος Μπατζιάκας και ο Διευθυντής τεχνικών έργων ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κωνσταντίνος Φλαμπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ένας από τους στόχους μας, ως αιρετή Περιφέρεια, είναι η υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν το επίπεδο υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία προς όφελος των πολιτών της.

Με την ολοκλήρωσή του περιφερειακού ιατρείου οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Σούρπης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αποκτούν ένα ιατρείο σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές, για την εύρυθμη λειτουργία του.

Πλέον με το έργο αυτό αναβαθμίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή. Μέσω του ΕΣΠΑ, βοηθούμε στην ανύψωση της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά στην κατασκευή ενός περιφερειακού ιατρείου στη Σούρπη του Δήμου Αλμυρού. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται σε 190 τ. μ.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, πλήρως λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές (θέρμανση, κλιματισμό, κλπ). Θα αποτελείται από τρία επίπεδα που θα περιλαμβάνουν υπόγειο βοηθητικό χώρο, χώρους αναμονής, εξεταστήριο και χώρο προσωρινής διαμονής του ιατρού. Μετά την έγκριση αυτή, προχωρά άμεσα η υλοποίηση του έργου.

Φορέας υλοποίησης του έργου, είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κύριο του έργου το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

ΠΗΓΗ: thessalianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης