Άφαντος από το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας είναι ένας δόκιμος μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Αγιάς, ο οποίος φεύγοντας για ένα… «τάμα» στην πραγματικότητα στις βαλίτσες του μετέφερε όσα κλοπιμαία μπορούσε να κουβαλήσει.

Ο 45χρονος έφυγε ξαφνικά από το μοναστήρι και μαζί του «χάθηκαν» μία λειψανοθήκη με οστά του Αγ. Αιμιλιανού, εικόνες της Παναγίας, ευαγγέλια και μετρητά του μοναστηριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δόκιμος μοναχός, ο οποίος αναζητείται πλέον από την ΕΛ.ΑΣ., βρήκε την ευκαιρία να φύγει από το μοναστήρι με τα κλοπιμαία τη Μ. Δευτέρα, όταν ηγούμενος και μοναχοί έπρεπε να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση της μονής.

Επιστρέφοντας στη μονή, εν όψει και της βραδινής ακολουθίας, διαπίστωσαν αφενός την αδικαιολόγητη απουσία του 45χρονου κι αφετέρου ότι είχαν κάνει φτερά πολύτιμα αντικείμενα και κειμήλια της μονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος υπήκοος Ρουμανίας τον περασμένο Φεβρουάριο κατέφυγε στη μονή του Αγ. Παντελεήμονα δηλώνοντας ότι θέλει να γίνει μοναχός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι κατάφερε να έχει πρόσβαση σε όλα τα μέρη της μονής, με αποτέλεσμα φεύγοντας το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας να πάρει μαζί του μια ασημένια λειψανοθήκη στην οποία εδώ και 30 χρόνια φυλάσσονταν ελάχιστα λείψανα του Αγίου Αιμιλιανού, δύο εικόνες (μία της Παναγίας και μία με τα Εισόδια της Θεοτόκου) αρχαιολογικής αξίας καθώς φιλοτεχνήθηκαν τον 18ο αιώνα, δύο Ευαγγέλια του 19ου αιώνα (Βενετίας), έναν φορητό υπολογιστή (laptop) αλλά και μετρητά ύψους περίπου 4.000 ευρώ που φυλάσσονταν για τις ανάγκες της μονής.

Μάλιστα, ο μέχρι πρότινος… δόκιμος μοναχός, όταν ρωτήθηκε – από εργαζομένους που προχθές το μεσημέρι εκτελούσαν εργασίες στο μοναστήρι – πού πάει, φέρεται να είπε ότι θα πάει στον Τύρναβο όπου του είχαν «τάξει ένα αρνί» και πως θα επιστρέψει. Έτσι επιβιβάστηκε σε ταξί που είχε καλέσει από την Αγιά και βρέθηκε στη Λάρισα.

Μοναχοί συνέχισαν να τον αναζητούν χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν τα ίχνη του, με αποτέλεσμα χθες το μεσημέρι ο ηγούμενος της μονής να καταγγείλει την κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς καταθέτοντας παράλληλα μήνυση σε βάρος του 45χρονου.

Να σημειωθεί πως εφόσον τα στοιχεία που δήλωσε ο δόκιμος μοναχός στη μονή είναι αληθινά, τότε πρόκειται για έναν… «γνώριμο» της ΕΛ.ΑΣ. από παλαιότερη κλοπή σε ενορία άλλου νομού.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ελευθερία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης