Τη βούληση της ρωσικής πλευράς να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των ελληνορωσικών σχέσεων εξέφρασε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ρωσικής ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδη, πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της βασίλισσας Όλγας, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Βασιλέως Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

«Όπως πολλές φορές αναφέραμε και κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας βασίζονται σε κοινές πολιτιστικές και θρησκευτικές ρίζες και εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην περαιτέρω επέκταση αυτών των σχέσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντβορκόβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τη βασίλισσα Όλγα, τόνισε ότι η συμβολή της στην ανάπτυξη της Ελλάδας ήταν σημαντική καθώς διακρίθηκε για το κοινωνικό της έργο, ενώ βοηθούσε και τους Έλληνες και τους Ρώσους ναύτες που έφταναν στην Ελλάδα. «Χάρη σ’ αυτήν βελτιώθηκε η κατάσταση στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και αυτό το καλό φιλανθρωπικό έργο της συνεχίζεται και σήμερα, και το βλέπουμε σήμερα με την ανέγερση αυτού του μνημείου χάρη στο ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη. Τώρα η βασίλισσα Όλγα θα μας παρακολουθεί να υλοποιούμε τα αγαθά μας έργα, προωθώντας σχέδια προς όφελος του ρωσικού και του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισήμανε ότι «τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος είναι η τελευταία πράξη ενός πολύ σημαντικού έργου που έκανε αυτή η γυναίκα» και πρόσθεσε: «Η ιστορία δεν διαγράφεται. Στην Ελλάδα είχαμε βασιλεία για πολλά χρόνια, η οποία εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Δεν είχαμε ποτέ ούτε τίτλους τιμής ούτε τέτοια πράγματα που είχαν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή ήταν η ιστορία μας, αυτή έχουμε. Με το δημοψήφισμα στη χώρα το 1974 ξεκαθάρισε αυτή η ιστορία, έφυγε η βασιλεία και το γεγονός ότι αποτίουμε φόρο τιμής στην ιστορική μνήμη δεν υποδηλώνει με τίποτα οποιαδήποτε σχέση με τη βασιλεία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης