Θεσσαλονίκη: 55χρονος εξαπατούσε ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, 05:00
Θεσσαλονίκη: 55χρονος εξαπατούσε ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων
Περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών συνεργείων, οι οποίες διαπράχθηκαν με το πρόσχημα της ανακύκλωσης μη χρήσιμων υλικών και με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, ύστερα από συστηματική διερεύνηση σχετικών καταγγελιών. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 55χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Απάτη κατ' εξακολούθηση».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 55χρονος, τον Σεπτέμβριο του 2013, μετέβη σε συνεργείο αυτοκινήτων ιδιοκτησίας 59χρονης στην περιοχή των Αμπελοκήπων και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος εταιρείας ανακύκλωσης, παρέλαβε παλιά ανακυκλώσιμα υλικά, χωρίς να καταβάλει στην ιδιοκτήτρια το χρηματικό αντίτιμο που θα προέκυπτε από την ανακύκλωση.

Ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μετέβη σε συνεργείο μοτοσυκλετών στην ίδια περιοχή και παρέλαβε μπαταρίες αυτοκινήτων, επιστρέφοντας στον ιδιοκτήτη ποσό μικρότερο από την πραγματική τους αξία. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014, 05:00