Αθώοι κρίθηκαν ο νυν δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο προκάτοχός του Διαμαντής Παπαδόπουλος, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για καταπάτηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου.

Επρόκειτο – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – για έκταση 120 στρεμμάτων, από τα 689 του παλιού στρατοπέδου, τα οποία είχαν παραχωρηθεί το 2005 από τη Διεύθυνση Υποδομών του Γενικού Επιτελείου Στρατού στον τότε Δήμο Πολίχνης και νυν Δήμο Παύλου Μελά με σκοπό τη δημιουργία διοικητικών και κοινωνικών υποδομών. Έκτοτε η δημοτική αρχή προχώρησε σε έργα και αναπλάσεις της έκτασης, αλλά το 2012 ανακλήθηκε η απόφαση παραχώρησης. Όταν κινήθηκε εναντίον τους το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, κατέστησαν κατηγορούμενοι ο νυν και ο τέως δήμαρχος, καθώς συνεχίζουν να διοργανώνουν δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αμφισβητούμε την κυριότητα του στρατοπέδου, αλλά έχουμε εγκατασταθεί νόμιμα κι έχουμε προχωρήσει με νόμιμη διαδικασία στη δημιουργία κοινωφελών εγκαταστάσεων για τους δημότες. Επειδή υπάρχει διχογνωμία σχετικά με την κυριότητα του χώρου, από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, αναμέναμε εκ μέρους τους τη λήψη οριστικών αποφάσεων οι οποίες όμως δεν ελήφθησαν μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο και δεν έχει συνταχθεί πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής σε βάρος μας αλλά ούτε και έγινε κάποια εξωστική ενέργεια. Όλο αυτό το διάστημα, όλες αυτές οι δράσεις είχαν διπλό περιεχόμενο: αφενός εξυπηρετούσαν τις πιεστικές ανάγκες των κατοίκων του δήμου για καθαρό αέρα, για χώρους άθλησης και αναψυχής, και αφετέρου προστάτευαν τον ίδιο το χώρο από πυρκαγιές και άλλου είδους καταστροφές», ισχυρίστηκαν, απολογούμενοι στο δικαστήριο, οι Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Διαμαμτής Παπαδόπουλος.

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε στην αγόρευσή της ότι δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος, επισημαίνοντας ότι η κυριότητα της έκτασης αμφισβητείται από δύο υπουργεία, ενώ ζήτησε την απαλλαγή τους, πρόταση με την οποία συντάχθηκε η έδρα και τους αθώωσε.

Στο μεταξύ, από νωρίς είχαν είχαν συγκεντρωθεό έξω από το δικαστικό μέγαρο δημότες της περιοχής και μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δύο αυτοδιοικητικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης