Σε πολύ χαμηλά ποσοστά «παίζουν» οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα, καθώς μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η διάθεση του κόσμου είναι… «όπου φύγει, φύγει», εκτός πόλεων και με κάθε δυνατό μέσο, παρά την άνοδο των τιμών που αναμφίβολα λειτουργεί σα φρένο.

Έτσι, οι εκτιμήσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέα Μανδρίνου είναι, ότι για τις αργίες των Πασχαλινών γιορτών, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης θα είναι στην περιοχή του 30%, ποσοστό πολύ χαμηλό αν λάβουμε υπόψη ότι το Μάρτιο οι πληρότητες ήταν στο 50%. Παλιότερες και προ covid-19 εποχές, τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, είχαν για το Πάσχα, πληρότητες μεταξύ 50%-60%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, οι κρατήσεις είναι πολύ λίγες, παρότι οι πληρότητες μέσα στο Α’ 15νθημερο του Απριλίου ξεπέρασαν το ποσοστό του Μαρτίου και πλησίασαν το 60%. Ο κ. Μανδρίνος αποδίδει αυτή την πολύ χαμηλή κίνηση για τις αργίες του Πάσχα, στη διάθεση του κόσμου, που μετά από δύο χρόνια περιορισμών και «κλεισούρας», θέλει να βγει εκτός πόλεων.

Το παλεύουν οι ξενοδόχοι

Βεβαίως, οι ξενοδόχοι δεν παύουν να το παλεύουν, προσπαθώντας να προσελκύσουν πελάτες για την περίοδο των γιορτών, κάτι που διαπιστώνουμε ότι κάνουν τα μεγάλα κυρίως ξενοδοχεία, με ειδικές προσφορές για τα λεγόμενα «πασχαλινά πακέτα», που περιλαμβάνουν το εορταστικό Αναστάσιμο δείπνο και επιλογές για το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς όμως, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, δίνουν μία καλή εικόνα για το Μάϊο, καλύτερες από το Μάρτιο και στα επίπεδα του Α’ 15νθημέρου του Απριλίου, δηλαδή οι πληρότητες ξεπερνούν το 50% των διαθέσιμων δωματίων και σίγουρα πλησιάζουν το 60%.

Ο κ. Μανδρίνος, έκανε και την εξής κρίσιμη επισήμανση σε ό,τι αφορά την «επαναφορά» των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης στην κανονικότητα , καθώς σε καμία περίπτωση αυτή η «επαναφορά» δεν είναι «ολική». Πιο συγκεκριμένα, θεωρήθηκε θετικό το ότι το Μάρτιο τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης είχαν μέση πληρότητα  50%, αλλά το Μάρτιο του 2019, η πληρότητα ήταν στο 83%, κατά πολύ υψηλότερη.

Πέρα από τις συγκριτικά χαμηλότερες πληρότητες, σε σχέση με το 2019, άλλο πρόβλημα που επιμένει, είναι οι συμπιεσμένες τιμές , φαινόμενο που ξεκινάει από τα ξενοδοχεία 5ης κατηγορίας, που κρατάνε χαμηλά τις τιμές, αναγκάζοντας και τις μονάδες χαμηλότερων κατηγοριών να «πουλάνε» πολύ φθηνά τη διανυκτέρευση.

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης