Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καθώς η κίνηση των οχημάτων στα οδικά δίκτυα από και προς τα αστικά κέντρα αναμένεται να είναι μεγάλη.

Ειδικότερα, τροχονόμοι θα τοποθετηθούν σε βασικές διασταυρώσεις-κόμβους, καθώς και στις εισόδους-εξόδους της πόλης, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ειδικά συνεργεία που θα συγκροτηθούν θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις, ήτοι την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους κ.λπ.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν τόσο σε εμφανείς θέσεις, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, όσο και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης συνιστά στους οδηγούς να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, να μην επιχειρούν επικίνδυνες – αντικανονικές προσπεράσεις και να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε ζώνη ασφαλείας και προστατευτικό κράνος σε ό,τι αφορά τους οδηγούς των δικύκλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε τμήματα των εθνικών οδών του Νομού Θεσσαλονίκης με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την περιστολή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, σήμερα, από τις 16.00 έως τις 22.00, και το Σάββατο από τις 08.00 έως τις 13.00 θα ισχύσουν απαγορεύσεις:

  • στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ. αυτής
  • στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Καβάλας, από το 11ο χλμ. έως τη Χ.Θ. 97+650 (μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα).

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, από τις 16.00 έως τις 23.00, οι απαγορεύσεις θα αφορούν:

  • στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από το 34ο χλμ. αυτής μέχρι την αερογέφυρα της Θέρμης
  • στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Καβάλας -Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

Την Κυριακή 31 Μαΐου δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

Διαβάστε επίσης: Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 08:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης