Με θρησκευτική κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών ξεκίνησε ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Τελέστηκε αγρυπνία προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τη μορφή του Οσίου Παϊσίου κατά τον εόρτιο εσπερινό στη μνήμη του νέου, μεγάλου και θαυματουργού Αγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Άγιο Παΐσιο μίλησε, στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο 104,9 fm» βαθιά συγκινημένος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος: «Σαν σήμερα έφυγε ο Όσιος Παΐσιος, ήταν μία εξαιρετική μορφή του πνευματικού, ασκητικού και εκκλησιαστικού κόσμου της Ορθοδοξίας. Πριν ακόμη φύγει από τον κόσμο είχε αναγνωριστεί ως μία ξεχωριστή αγία προσωπικότητα και πολλές φορές είχε μιλήσει προφητικά».

Με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο θα έχει συνάντηση ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα. «Ήταν απαραίτητο να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις που αφορούν στην Εκκλησία της Ελλάδος την παρούσα χρονική περίοδο» τόνισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή φωτογραφίας: Χρήστος Μπόνης – eurokinissi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης