Αιματηρό επεισόδιο με θύματα δύο αστυνομικούς σημειώθηκε στις 8:00 το βράδυ της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με σπασμένο γυαλί από 45χρονο αλλοδαπό τον οποίο είχαν προσαγάγει και μετέφεραν με συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ- τύπου βαν- σε αστυνομικό τμήμα για έλεγχο των προσωπικών του εγγράφων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, δέχτηκαν επίθεση από αλλοδαπό, τον οποίο είχαν προσαγάγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πραγματοποίησαν έλεγχο των εγγράφων παραμονής του αλλοδαπού στην οδό Μοναστηρίου.

Διαπίστωσαν ότι τα χαρτιά που είχε στη διάθεσή του δεν δικαιολογούσαν την παραμονή του στην Ελλάδα και αποφάσισαν να τον προσαγάγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Αφού τον επιβίβασαν στο όχημα ο προσαχθείς έσπασε το διαχωριστικό πλέξιγκλας και τραυμάτισε τους δύο αστυνομικούς στο λαιμό. Πιθανότατα, χρησιμοποίησε τα θραύσματα από το διαχωριστικό. Οι αστυνομικοί παρέμειναν ψύχραιμοι, κατέβηκαν από το όχημα και ακινητοποίησαν τον δράστη της επίθεσης και στη συνέχεια τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τις στιγμές που βίωσαν περιέγραψαν στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Έδειχνε συνεργάσιμος όταν τον βάλαμε στην κλούβα στην οδό Μοναστηρίου απ’ όπου τον προσαγάγαμε. Του γνωστοποιήσαμε την ιδιότητά μας κι ότι θα τον μεταφέρουμε στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης στο Κορδελιό. Στα 200 μέτρα και καθώς βρισκόμασταν στην αερογέφυρα του Κορδελιού έσπασε τη διαχωριστική τζαμαρία και μας ράντισε με ούρα που είχε μέσα σε μπουκάλι» αναφέρει ο 42χρονος αστυνομικός που βρισκόταν στο τιμόνι του οχήματος.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον συνάδελφο του, ο 51 ετών συνοδηγός του υποστήριξε πως ένιωσε σαν τον καίει κάτι, λέγοντας χαρακτηριστικά «νόμιζα ότι ήταν καυστικό υγρό». Σχεδόν ταυτόχρονα και κρατώντας κομμάτι από το τζάμι, τους επιτέθηκε διαδοχικά στο λαιμό φωνάζοντας παράλληλα ακατάληπτα πράγματα και επιχειρώντας να αποδράσει από το παράθυρο του οχήματος.

 

 

«Ένιωθα να με κόβει, αιμορραγούσα… Με το ένα χέρι έπιανα το τραύμα και με το άλλο κρατούσα το τιμόνι προσπαθώντας να μην χάσω τον έλεγχο του οχήματος. Είχε κίνηση πάνω στην αερογέφυρα, προσπάθησα να ακινητοποιήσω με ασφάλεια το όχημα ώστε να μην κινδυνεύσουν οι διερχόμενοι οδηγοί» συνέχισε ο 42χρονος, τονίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή φοβήθηκε. «Τα περιστατικά αγνώστου κινδύνου είναι τελικά αυτά με τον μεγαλύτερο κίνδυνο» κατέληξε ο αστυνομικός. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης