Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Συκεών με όπλα τους τα πινέλα, τα χρώματα και τη φαντασία τους εντυπωσίασαν με τις τοιχογραφίες τους με κεντρικό μήνυμα «MAKE ART, NOT WAR» («Κάντε Τέχνη, Όχι Πόλεμο»).

Αρωγός αυτής πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης του σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών στάθηκε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος ενισχύει με κάθε τρόπο την καλλιτεχνική παιδεία στα σχολεία. Έτσι, χορήγησε όλα τα υλικά στους μαθητές και τους εξόπλισε, ώστε να μπορέσουν να αποτυπώσουν με χρώματα τις σκέψεις και τις αγωνίες τους, και να εκφραστούν δημιουργικά πάνω σε μεγάλα θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης που ξεκίνησε από το 3ο Γυμνάσιο Συκεών, με τα «άρματα» τέχνης ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείου τους τον κόσμο που θέλουν, όπου θα κυριαρχεί η ειρήνη, η ασφάλεια και όχι ο πόλεμος.

Στη δεύτερη τοιχογραφία κυριαρχεί ένα παιδί που στέλνει μια μεγάλη καρδιά στην πολύχρωμη πόλη, όπου οι πολυκατοικίες, οι δρόμοι, τα αυτοκίνητα, και ό,τι άλλο συνθέτει το αστικό περιβάλλον, τίθενται υπό την κυριαρχία της. Σε αυτή την πόλη η απαίτηση για σεβασμό στον άνθρωπο και η ευτυχία των παιδιών αποτυπώνονται με τα πιο γλαφυρά χρώματα, με τη συμβολικά μεγάλη καρδιά του παιδιού να αποτελεί πρόκληση προς τους ενήλικες υπενθυμίζοντάς τους την ανάγκη επανεξέτασης πολλών πραγμάτων.

Ταυτόχρονα, όμως, η πρωτοβουλία των μαθητών σηματοδοτεί και τη δημιουργική διάθεσή τους να παρέμβουν στο σχολικό περιβάλλον αναβαθμίζοντάς το με σκέψεις και εικόνες, καθιστώντας τα διαλείμματα περισσότερο… παραγωγικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης