Εξιχνιάστηκε, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απάτης εις βάρος 20 ατόμων, η οποία αφορούσε στην επένδυση χρηματικών ποσών σε επενδυτικά προγράμματα ασφαλιστικής εταιρείας, με δήθεν υψηλή απόδοση σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς όμως τη σύναψη σχετικών συμβολαίων.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών ατόμων, δύο ανδρών και μίας γυναίκας, ηλικίας 31, 59 και 35 ετών αντίστοιχα, για «απάτη» και «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2012, ο 31χρονος άνδρας, υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, προσέγγιζε είτε ο ίδιος είτε μέσω της 35χρονης συνεργού του, υποψήφιους πελάτες, τους οποίους έπειθε με παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινά να επενδύσουν χρήματα σε επενδυτικά προγράμματα της συγκεκριμένης εταιρείας, με υποτιθέμενη υψηλή απόδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως τη σύναψη σχετικών συμβολαίων. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αποσπάσει από τους παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των 915.100 ευρώ.

Επίσης, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι πολλές από τις συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε γραφείο που διατηρεί ο 31χρονος, το οποίο συστεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο του 59χρονου κατηγορουμένου, που φέρεται να γνώριζε τη δράση του.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης