Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Απρόκλητη επίθεση εις βάρος δύο μελών του από αστυνομικά όργανα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 18:25
Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Απρόκλητη επίθεση εις βάρος δύο μελών του από αστυνομικά όργανα
"Απρόκλητη επίθεση" από αστυνομικά όργανα καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) ότι δέχθηκαν δύο μέλη του, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το πρωί σε αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και με ψήφισμά της η διοίκηση των δικηγόρων της πόλης καταδικάζει την "αυταρχική", όπως την χαρακτηρίζει, συμπεριφορά των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

"Ο ΔΣΘ θεωρεί αδιανόητη κάθε πράξη βίας και απρόκλητης επίθεσης κατά δικηγόρων - μελών του που παρακωλύει την άσκηση του λειτουργήματός τους και δηλώνει απερίφραστα την άτεγκτη στάση του απέναντι σε παρόμοιες συμπεριφορές", αναφέρεται στο ψήφισμα.

"Πολύ περισσότερο" -όπως συνεχίζεται στο ίδιο ψήφισμα - "όταν οι συμπεριφορές αυτές προέρχονται από όργανα που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων".

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η διοίκηση του Συλλόγου καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 18:29