Τα ασημένια κομψοτεχνήματα που χάριζε σε Έλληνα γιατρό του ο Τσάρος Νικόλαος ο Β΄, αλλά και η Τσαρική οικογένεια, βγαίνουν στο σφυρί σε ηλεκτρονική δημοπρασία που ξεκινάει στις 14 Ιανουαρίου 2015 από οίκο δημοπρασιών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο Χαράλαμπος Ακριβόπουλος είχε χρηματίσει στρατιωτικός ιατρός του ρωσικού στρατού και υπηρέτησε για μια περίοδο στο παλάτι ως ένας από τους δεκάδες θεράποντες γιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον εγγονό του Αβραάμ, για τις υπηρεσίες του έπαιρνε, κάποιες φορές, ιδιαίτερα ασημένια αντικείμενα από την Τσαρική οικογένεια, όπως ένα άρμα – παιχνίδι που το σέρνουν δύο άλογα, που τού χαρίστηκε από τον υιό του Τσάρου, μία ταμπακιέρα που φέρει το όνομα “Νάστια”, υποκοριστικό της μικρής κόρης του Τσάρου, Αναστασίας, καθώς και μία οβάλ μπιζουτιέρα.

Η συλλογή του Ακριβόπουλου μαζί με άλλα ρώσικα ασημένια αντικείμενα -διακοσμητικά και καθημερινής χρήσης- που είναι πάνω από 400, θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο δημοπρασιών Myro Antique’s House μέσω της ηλεκτρονικής του σελίδας www. myroauctions.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ηλεκτρονική δημοπρασία έχουν ήδη αναρτηθεί όλα τα αντικείμενα, ενώ η πώληση ολόκληρης της συλλογής εκτιμάται στα 200.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης