Έξω από την Διεύθυνση Υγειονομικών Περιφερειών στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία Θεσσαλονίκης.

Η διαδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με 24ωρη απεργία στα περιφερειακά νοσοκομεία και παναττική στάση εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ζητήματα και τα αιτήματά μας είναι για την πρόσληψη όλων των συμβασιούχων στα νοσοκομεία, για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και για το νόμο- έκτρωμα, που έχει φέρει, συν την τροπολογία της κ. Γεροβασίλη, για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και για τους υγειονομικούς», ανέφερε το μέλος γενικού συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ και μέλος γενικού συμβουλίου ΑΔΕΔΥ, Ελένη Μπακιρλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, εξηγώντας τους λόγους της κινητοποιήσής τους, η κ. Μπακιρλή σημείωσε πως «εμείς αυτό που λέμε σήμερα με την κινητοποίηση είναι ότι πρώτον η αξιολόγηση από τη μια φέρνει ουσιαστικά αξιολόγηση για μας, οι οποίοι είμαστε ήδη πάρα πολύ λίγοι και υπάλληλοι οι οποίοι δουλεύουμε πάρα πολλά χρόνια και από την άλλη γιατί δεν θέλουν να έχουν επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Το νόημα της αξιολόγησης είναι μικρότερο δημόσιο, ευέλικτο έτσι ώστε να μπορούν να είμαστε πειθήνια όργανα σε αυτά που ευαγγελίζονται».

Με πληροφορίες από το thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης