Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν έξω από το νοσοκομείο «Παναγία» οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για τις μετακινήσεις κλινικών στον «Άγιο Παύλο». Την ίδια ώρα, τέσσερις δήμαρχοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης εκφράζουν την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ.

Όπως υποστηρίζουν, η μεταφορά σημαίνει λουκέτο, για αυτόν τον λόγο θα συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο Β’ ΙΚΑ Παναγία στις 12.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δήμαρχοι Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Πυλαίας-Χορτιάτη-Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής δηλώνουν ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και της καλής λειτουργίας των υποδομών της αποτελεί πρωταρχικό τους καθήκον, ιδιαίτερα αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τους πολίτες και τη χώρα μας.

Παράλληλα, εκφράζουν τη δυσάρεστη έκπληξή τους για την αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ κ. Θ. Βεντούρη, παραμονές Χριστουγέννων, περί της εσπευσμένης μεταφοράς τριών κλινικών του νοσοκομείου «Παναγία» στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι αναφέρουν: «Η ενέργεια αυτή στοχεύει στη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων, σημαίνει τον κατακερματισμό μιας Νοσοκομειακής καθ’ όλα λειτουργικής μονάδας υγείας που τη διαλύουν την ώρα που εφημερεύει και σηματοδοτεί το οριστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου “Παναγία” στο άμεσο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαίνει υποβάθμιση της περίθαλψης των δημοτών μας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την κοινή μας δήλωση της 30-10-2012, με την οποία προτείναμε ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι να γίνει νέα πτέρυγα στον χώρο του Γ.Ν. “Αγ. Παύλος” δυναμικότητος 200 κλινών (με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα),όπου θα μεταφερθεί το Νοσοκομείο “Παναγία” με τη υπάρχουσα υποδομή και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι η συνολική δυναμικότητα θα ανέρχεται στις 400 κλίνες και θα υπάρχει η δυνατότητα της δημιουργίας “Νοσοκομείου Πυλώνα”.

Το Νοσοκομείο “Παναγία”, που λειτουργεί σε ενοικιαζόμενο οίκημα από 40 χρόνια, πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του, να ενισχυθεί σε απαραίτητο προσωπικό και κάποιες υποδομές. Η σαλαμοποίησή του Νοσοκομείου “Παναγία” ισοδυναμεί με κλείσιμο του νοσοκομείου αυτού και υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η προκλητική και αδικαιολόγητη απόφαση του σημερινού ΔΥΠΕάρχη και του υπουργού Υγείας καθώς και η όλη μεθόδευσή τους αποδεικνύουν ότι περιφρονούν την άποψη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των δημάρχων, του σεβασμιότατου μητροπολίτη Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης, των μαζικών φορέων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, της Ένωσης των Ιατρών Θεσσαλονίκης, των εργαζομένων υγειονομικών, των δημοτών μας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Είναι πρόχειρη και βιαστική, καθώς δημιουργεί νέα προβλήματα και δημιουργεί μελλοντικούς ανέργους, τους απλήρωτους επί πεντάμηνο εργαζομένους της EUROMEDICA. Είναι επικίνδυνη γιατί βάζει τέλος στα όνειρα για την κατασκευή της νέας πτέρυγας 200 κλινών στον χώρο του Γ.Ν. “Άγιος Παύλος” και ουσιαστικά αποδυναμώνει την περίθαλψη των κατοίκων των δήμων μας.

Όλα τα γεγονότα και η όλη έως τώρα μεθόδευση των υπευθύνων, δυστυχώς, δείχνουν ότι μέχρι σήμερα ΔΕΝ υπάρχει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να λύσουν το πρόβλημα προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Το θέμα δεν είναι τεχνικό, είναι θέμα πολιτικό και αφορά τη δημόσια υγεία. Αφορά όλους τους δημότες μας και όχι μόνο αυτούς.

Ζητάμε από τον υπουργό Υγείας,

1. Την άμεση και οριστική απόσυρση των μέτρων για μεταφορά των κλινικών από το Νοσοκομείο “ΠΑΝΑΓΙΑ” στο Γ.Ν. “Αγ.Παύλος” και τη λήψη μέτρων για ενίσχυση της καλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου “Παναγία”

2. Σαφείς και έμπρακτες δεσμεύσεις από τον υπουργό Υγείας και τον ΔΥΠΕάρχη που να οδηγούν με σύντομο χρονοδιάγραμμα στην ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γ.Ν. “Αγ.Παύλος” με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ).

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ
Δήμαρχος Καλαμαριάς

ΙΓΝΑΤΟΣ ΚΑΪΤΕΤΖΙΔΗΣ
Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη – Πανοράματος

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμαρχος Θέρμης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
Δήμαρχος Θερμαϊκού».

Πηγή: thesstoday.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης