Eνας 40χρονος δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για παράνομη λήψη χρηματικών ποσών από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. προχωρούσε στην εκταμίευση ποσών μετά από παραποίηση δικαστικών αποφάσεων και πλαστογράφηση πληρεξούσιων. Τα χρήματα αφορούσαν τη δήθεν επιστροφή εγγυήσεων που είχαν καταβάλει πελάτες του στο πλαίσιο επιβολής περιοριστικών μέτρων ή κατασχέσεων. Το ποσό που απέκτησε υπερβαίνει τις 11.000 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, για «Πλαστογραφία», «Απάτη», «Κλοπή» και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 40χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και ακολούθως την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν σε ποσά που έχουν καταθέσει πελάτες του στο πλαίσιο επιβολής περιοριστικών μέτρων (εγγυήσεων) ή κατασχέσεων στην προδικασία, παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις κατά τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι επιβάλλουν την επιστροφή των εγγυήσεων προς τους κατηγορουμένους.

Στη συνέχεια, συντάσσοντας πλαστά πληρεξούσια και χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες συμβολαιογράφου, εμφανίζονταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και λάμβανε τα επιστραφέντα χρήματα.

Η δράση του ξεκινά από τον Ιούνιο του 2014 και από τότε ο 40χρονος επισκέφθηκε τρεις φορές το Ταμείο και απέσπασε παράνομα το χρηματικό ποσό των 9.150 ευρώ, ενώ συνελήφθη χθες Δευτέρα τη στιγμή που έλαβε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 2.415 ευρώ, για ανάλογη περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και στο όχημα του συλληφθέντα δικηγόρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο γνήσιες σφραγίδες που υπεξαίρεσε, τρεις σφραγίδες συμβολαιογράφου, πολλά παραποιημένα έγγραφα και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί αρμοδίως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης