Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε σε βάρος 32χρονου από τη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αλλοδαπές αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες σε ιστότοπους, στους οποίους οι χρήστες κατείχαν και είχαν πρόσφορο, προς διαμοιρασμό, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε σχετικό Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό,  η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε ηλεκτρονικά ίχνη στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αντιστοιχούσαν στην οικία του 32χρονου.

Στη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, USB Flash Drive και συσκευή κινητού τηλεφώνου τύπου smartphone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στον Τομέα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων του Τμήματος Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης