Δυναμίτες, νάρκες, αυτοκίνητα, σκάφη και μπάζα εντοπίζουν στο βυθό τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων στις εξορμήσεις καθαρισμού που διοργανώνονται κατά καιρούς σε διάφορα σημεία της χώρας.

Όσο η ασυνειδησία των πολιτών μεγαλώνει, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ποσότητες των υλικών που ανασύρονται από τις παραλίες μεγάλων αλλά και μικρότερων πόλεων. Η δε ποικιλία τους δεν υπολείπεται καθόλου της ποσότητας καθώς η λίστα στην οποία καταγράφονται περιλαμβάνει ακόμη σίδερα, τέντες, καροτσάκια σούπερ μάρκετ, κάδους απορριμμάτων, πινακίδες, πασσάλους από μαντέμι, τραπέζια και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο οι επιχειρήσεις των βατραχανθρώπων και των δυτών να συνοδεύονται από τα χειροκροτήματα τουριστών και περαστικών που εκπλήσσονται μόλις βλέπουν τί βγάζουν από το νερό.

Την περασμένη Κυριακή 40 δύτες του «Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων», του «Συνδέσμου Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας» και του «Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», στο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου που διοργάνωσαν οι αντιπεριφέρειες Θεσσαλονίκης και Περιβάλλοντος, ανέσυραν υλικά βάρους έξι τόνων από το λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο. Ανάμεσά τους και ένα πορτοφόλι το οποίο παρέδωσαν στη λιμενική αστυνομία προς αναζήτηση του ιδιοκτήτη.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης