Ένας 35χρονος έκλεψε, εν μέσω «καραντίνας», κοσμήματα αξίας 50 χιλιάδων ευρώ από κεντρικό εργαστήρι αργυροχρυσοχοΐας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πούλησε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήριο, εισπράττοντας ως αντίτιμο χρηματικό ποσό.

Ο 37χρονος, με καταγωγή από τη Γεωργία, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομική έρευνα ως δράστης της κλοπής και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται και ο 60χρονος ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ο τελευταίος συνελήφθη και κατόπιν έρευνας στην οικία του εντοπίστηκαν πλήθος κοσμημάτων και τμήματα από ασήμι, όπως επίσης ένα πιστόλι με 205 φυσίγγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε, η κλοπή σημειώθηκε στο τέλος του περασμένου μήνα, όταν ο δράστης, παραβιάζοντας παράθυρο, «τρύπωσε» στο εργαστήρι αργυροχρυσοχοΐας, απ’ όπου αφαίρεσε χειροποίητα κοσμήματα από ασήμι και ημιπολύτιμους λίθους και κουτιά με λίθους.

Τα κλοπιμαία -όπως ανακοίνωσε η αστυνομία- κατέληξαν στο σύνολό τους στο ενεχυροδανειστήριο, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αφού ο δράστης εισέπραξε προηγουμένως ποσό μικρότερο από την εκτιμώμενη αξία των 50 χιλιάδων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης