Τελειωμό δεν έχουν τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους, που με πρόσχημα την εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα ή τη δήθεν νοσηλεία τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αποσπούν από τα ανυποψίαστα θύματά τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Καθώς οι τηλεφωνικές απάτες εξελίσσονται σε «μάστιγα», η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την εκ νέου προβολή τηλεοπτικού σποτ με τίτλο «Κάποια τηλεφωνήματα κοστίζουν ακριβά», επιχειρώντας με την καμπάνια αυτή να ενημερώσει τους πολίτες για τη μεθοδολογία των δραστών, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την εξιχνίαση τριών περιπτώσεων απάτης (με την παραπάνω μεθοδολογία), που καταγγέλθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο Έλληνες, 46 και 70 ετών, και μία 57χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, που κρατούνται ήδη σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται τρεις άγνωστοι προς το παρόν συνεργοί τους, η «λεία» τους προσεγγίζει τα 36.000 ευρώ. Η ίδια δικογραφία κάνει λόγο για «συμμορία», που δρούσε επιλέγοντας ως θύματά της αποκλειστικά ηλικιωμένα άτομα, στα οποία τα μέλη της συστήνονταν τηλεφωνικά, ανάλογα με την περίπτωση, ως γιατροί, δικηγόροι και αστυνομικοί.

Με πρόσχημα την εμπλοκή συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων -συνήθως των παιδιών τους- σε τροχαία ατυχήματα, τα κατηγορούμενα ως μέλη της συμμορίας, προσποιούμενα τις παραπάνω ιδιότητες, αποσπούσαν χρήματα, προκειμένου είτε να αποφευχθούν νομικές κυρώσεις εις βάρος των συγγενών τους είτε αυτοί να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικογραφία διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή της ίδιας συμμορίας σε παρόμοια περιστατικά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης