Εξιχνιάστηκε, έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, υπόθεση σωματεμπορίας εις βάρος 30χρονης αλλοδαπής.

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς της προαναφερθείσας Υπηρεσίας δύο αλλοδαποί, 42 και 21 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), εναντίον των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «σωματεμπορία», ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς που αναζητούνται, έπεισε την 30χρονη να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική της θέση, με πρόσχημα την ανεύρεση εργασίας.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με την 21χρονη συλληφθείσα και οδήγησαν την 30χρονη σε σπίτι στην περιοχή του Ευόσμου, όπου την κρατούσαν παρά τη θέλησή της. Ακολούθως, με απειλές κατά της ζωής της και την άσκηση ψυχολογικής βίας, από τον Δεκέμβριο του 2012, προέβαιναν στην επ’ αμοιβή έκδοση της κοπέλας, αποκομίζοντας οι ίδιοι το σύνολο των χρημάτων.

Το βράδυ της Τετάρτης και ενώ την επιτηρούσαν η 21χρονη και μια άλλη αλλοδαπή, η οποία αναζητείται, η 30χρονη κατάφερε να διαφύγει και να μεταβεί στη συγκεκριμένη Υπηρεσία, όπου κατήγγειλε την εκμετάλλευσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη 30χρονη γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις και φιλοξενείται ήδη σε μονάδα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης