Εξιχνιάστηκε ληστεία που διαπράχθηκε πέρυσι τον Ιούλιο σε υποκατάστημα τράπεζας στην Επανομή Θεσσαλονίκης, απ’ όπου οι δράστες απέσπασαν 120.000 ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα. Εξ αυτών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός Έλληνα, 27 ετών, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος, ο οποίος φέρεται να ανήκει στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, συνελήφθη και προφυλακίστηκε τον περασμένο Μάιο, κατηγορούμενος για ληστεία που διέπραξε τον Απρίλιο, μαζί με 28χρονο συνεργό του, σε σούπερ μάρκετ στην Άνω Πόλη, όπου με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τα ταμεία της επιχείρησης πάνω από 7.000 ευρώ.

Μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον δύο δικυκλιστών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που επιχείρησαν να τους συλλάβουν, χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσουν.

Από την ανάλυση βίντεο και την αξιοποίηση καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των ληστών και να τους συλλάβουν με ένταλμα που είχε εκδώσει ο 3ος τακτικός ανακριτής Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από τις περαιτέρω έρευνες, ο 27χρονος κατηγορείται ως εκ των «πρωταγωνιστών» της ένοπλης ληστείας που έγινε στις 21 Ιουλίου του περυσινού έτους σε τράπεζα της Επανομής.

Τότε, ο 27χρονος και ο συνεργός του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με την απειλή υποπολυβόλου, χειροβομβίδας και πιστολιού, υποχρέωσαν τους υπαλλήλους του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος να τους παραδώσουν από τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο 120.000 ευρώ.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε τρίτο άτομο, και εξαφανίστηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, 10:06

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014, 10:36

Εισέβαλαν με όπλο σε τράπεζα και άρπαξαν πάνω από 100.000 ευρώ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014, 11:57

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης