Το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» , πρόκειται να υλοποιήσει για το χειμερινό εξάμηνο του 2019 από την Δευτέρα  7 Οκτωβρίου   η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής της.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των νέων γονιών με μικρά παιδιά για θέματα που αφορούν την διαπαιδαγώγηση τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής καθώς τα πρώτα παιδικά χρόνια καθορίζουν σημαντικά τη προσωπικότητα των παιδιών. Ο συντονισμός της ομάδας γίνεται από ψυχολόγο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους γονείς κατοίκους του Δήμου  με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 δίωρες ομαδικές συναντήσεις γονέων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Ειδικού Ψυχαγωγικού Κέντρου, Γρ.Ξενοπούλου 8, κάθε Δευτέρα από 17:00 έως 19:00 μμ.  Η συμμετοχή των γονέων είναι δωρεάν.

«To πρόγραμμα  των Σχολών Γονέων συνεχίζεται και εμπλουτίζεται με τη προσθήκη ακόμα μιας ομάδας εφηβείας με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των γονέων και την διευκόλυνση τους στο δύσκολο έργο διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χάρης Αηδονόπουλος  και συνέχισε «στόχος των ομάδων αυτών είναι η βελτίωση των καθημερινών μας σχέσεων και της επικοινωνίας μας στην οικογένεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης