Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο 11ο σχολείο Ευόσμου, όπου πραγματοποιούνται οι εκλογές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ.

Από το πρωί στο σχολείο το κλίμα ήταν τεταμένο καθώς την εμφάνισή τους έκαναν οι δύο υποψήφιοι με την Χρυσή Αυγή (Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών )με τους εκπαιδευτικούς των άλλων συνδυασμών να ζητούν την απομάκρυνση τους λέγοντας ότι ο φασισμός δεν έχει θέση στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν να φύγουν, ενώ μαζί τους υπήρχαν άγνωστα άτομα με γνωστή όμως πολιτική προέλευση.

Παράλληλα, η αστυνομία βρέθηκε στο σχολείο με τους υποψήφιους της Χρυσής Αυγής να υποδεικνύουν προς σύλληψη εκπαιδευτικούς των άλλων παρατάξεων κατηγορώντας τους ότι τους επιτέθηκαν.

Στην συνέχεια υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας, η οποία έκανε έξι προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει προσαχθεί και ο γνωστός αριστερός συνδικαλιστής Η. Σμήλιος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Ευόσμου, ενώ εκεί έφτασαν και οι υποψήφιοι με την Χρυσή Αυγή προκειμένου να κατατεθούν εκατέρωθεν μυνήσεις.

Τόσο τα έξι άτομα, που προσήχθησαν στην ευρύτερη περιοχή, όσο και ο Η. Σμήλιος βρίσκονται στο Α.Τ. Ευόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρυσαυγίτες υπέδειξαν στην αστυνομία τους έξι προσαχθέντες, ως δράστες σε επίθεση εναντίον τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι για πρώτη φορά κατατέθηκε ψηφοδέλτιο με τον τίτλο «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» στις εκλογές των αιρετών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από νωρίς το πρωί μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο χώρο των εκλογών και έστησαν τραπέζι και μοιράζαν ενημερωτικό υλικό.

ΠΗΓΗ: alterthess.gr

Διαβάστε επίσης: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης