Θεσσαλονίκη: Εντόπισαν και ξερίζωσαν... 3.400 δενδρύλλια κάνναβης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 13:23
Θεσσαλονίκη: Εντόπισαν και ξερίζωσαν... 3.400 δενδρύλλια κάνναβης

Την πιο οργανωμένη επιχείρηση παράνομης καλλιέργειας ινδικής κάνναβης εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛΑΣ συλλαμβάνοντας 8 άτομα, ξεριζώνοντας περισσότερα από 3.400 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε περιοχές της Άρτας, Πρέβεζας και Αττικής και κατάσχοντας 4,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) σε δέματα, 30.865 ευρώ, 17 κινητά τηλέφωνα, γεωργικά εργαλεία και εξοπλισμό τυποποίησης και συσκευασίας, εξωλέμβια μηχανή, αντλίες, ακόμα κι ένα ηλιακό πάνελ που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια-ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη και εντατική έρευνα η οποία κατέληξε σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε υπαίθριους χώρους όπου καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια, σε σπίτια και σε αυτοκίνητα στις παραπάνω περιοχές.

 

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, της Υποδιεύθυνσης Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και του Τμήματος Συνοδών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Πρέβεζας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικών συνοδών σκύλων PATROL των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Ιωαννίνων και του Γραφείου D.E.A. Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι 8 συλληφθέντες (έξι μετανάστες, δύο ημεδαποί) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, (για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών), είναι ηλικίας 24 έως 59 ετών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 14:21