Θεσσαλονίκη: Επεισόδια πριν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο - 19 προσαγωγές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 18:20
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια πριν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο - 19 προσαγωγές

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, όταν ομάδα ακροδεξιών που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκε ξαφνικά και απρόκλητα στα άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.

 

Οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες πυρσούς και άλλα αντικείμενα προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι προσπάθησαν να αμυνθούν.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν πρόλαβαν να κινηθούν και σύμφωνα με τους διαδηλωτές άργησαν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση. Για λίγα λεπτά η πλατεία Τερψιθέας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς εκτοξεύθηκαν πυρσοί, μολότοφ και κροτίδες. Eπίσης έγιναν 19 προσαγωγές.

 

Υπενθυμίζεται ότι το φοιτητικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου προγραμματίστηκε ως απάντηση των φοιτητών στους ανήλικους μαθητές και τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τόσο την Τρίτη, όσο και σήμερα το πρωί, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Πηγή: Gr Times, thesstoday, thestival 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 19:25