Θεσσαλονίκη: Επτά συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017, 06:58
Θεσσαλονίκη: Επτά συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα
Χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα προσπάθησαν να μεταφέρουν, μεταξύ άλλων και... με ταξί, πέντε αλλοδαποί που συνελήφθησαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Τα πέντε άτομα συνελήφθησαν για κατοχή και εμπορία συνολικά 5.633 πακέτων λαθραίων τσιγάρων και 134 λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, στην κατοχή του ενός εκ των συλληφθέντων, κατά την έξοδό του από την οικία του, βρέθηκαν 30 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν ακόμη δύο από τους συλληφθέντες, όταν βγήκαν από την ίδια κατοικία με σκοπό να παραλάβουν ποσότητα λαθραίων τσιγάρων από ταξί, το οποίο είχε καταφτάσει στο σημείο. Μετά τη διενέργεια ελέγχου στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν εντός του χώρου των αποσκευών του 2.460 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Παράλληλα, συνελήφθησαν ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι των τριών πρώτων συλληφθέντων, κατά την οποία βρέθηκαν άλλα 316 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 49 συσκευασίες με λαθραίο καπνό. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο σπίτι τους, το οποίο χρησιμοποιείτο ως αποθήκη, βρέθηκαν άλλα 1.827 πακέτα και 85 συσκευασίες με καπνό. Επίσης, διενεργήθηκε έρευνα σε μεταφορική εταιρεία, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν 1.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ευρεθέντα καπνικά προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το ταξί. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017, 06:58