Περίπου επτά τόνους με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν από χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μπροστά στο μνημείο για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και στάλθηκαν στους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Όπως ανέφεραν στο pontos-news εκπρόσωποι των διοργανωτών, η συγκέντρωση των τροφίμων και των άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, εκτός από το γεγονός της παροχής βοήθειας, αφού ο ποντιακός ελληνισμός δεν ξεχνάει ποτέ τον ξεριζωμό και την προσφυγιά που αντιμετώπισαν οι δικοί του πρόγονοι, αποτελεί και μία απάντηση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για τις ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις του αναφορικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, συγκεντρώθηκαν και αρκετές χιλιάδες υπογραφές από πολίτες της Θεσσαλονίκης ως στήριξη στο ψήφισμα των ΠΑΣΠΕ, ΠΟΠΣ και Ομοσπονδίας Παλιννοστούντων, με το οποίο αντιτίθενται στον Ν. Φίλη.

Στο ψήφισμα ζητούν από τον υπουργό να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, ζητώντας συγνώμη για τις δηλώσεις του και από την κυβέρνηση να ενσωματώσει στα σχολικά βιβλία την ιστορική περίοδο που αφορά τον μικρασιατικό και τον ποντιακό ελληνισμό, να διεκδικήσει από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων του κεμαλισμού και την άμεση επαναχορήγηση της σύνταξης στους υπερήλικες νεοπρόσφυγες Ποντίους από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Φίλη προχωρήσαμε στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Είμαστε πρόσφυγες τρίτης γενιάς κ. Φίλη μπορείτε να έχετε όποια άποψη θέλετε, αλλά να φύγετε από υπουργός. Αν δεν το κάνετε, η οργή θα γίνει ποτάμι», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΠΑΣΠΕ Χαράλαμπος Αποστολίδης.

«Η συγκέντρωση τροφίμων αποτελεί μία απάντηση, σε όσους θέλουν να παραχαράξουν την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, η οποία είναι συνυφασμένη με την ελληνική ιστορία. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δίκαιά μας, για να αναπαυθούν οι 353.000 γενοκτονημένοι πρόγονοί μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, πόσο μάλλον στον υπουργό Παιδείας, να κάνει τέτοιες δηλώσεις», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΠΟΣΠ Χριστίνα Σαχινίδου.

ΠΗΓΗ: pontos-news.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης