Θεσσαλονίκη: Φυλλάδια σε λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και πολυσύχναστα σημεία για να μείνουν οι πολίτες σπίτι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 11:36
Θεσσαλονίκη: Φυλλάδια σε λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και πολυσύχναστα σημεία για να μείνουν οι πολίτες σπίτι

Στη διανομή φυλλαδίων σε λαϊκές αγορές, έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε πολυσύχναστα μέρη της Θεσσαλονίκης, όπως η πλατεία Αριστοτέλους και ο Λευκός Πύργος, θα προχωρήσει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες και να «μείνουν σπίτι» - όσοι τουλάχιστον δεν το έχουν κάνει μέχρι στιγμής. «Το να μείνουν όλοι στο σπίτι είναι σημείο καμπής για τη μετάδοση του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Μπάμπης Στεργιάδης.

«Στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει μειωθεί το προσωπικό στο απολύτως απαραίτητο. Οι εργαζόμενοι κάνουν εκ περιτροπής ωράρια, βρίσκεται ένα άτομο ανά γραφείο, ενώ στις υπηρεσίες όπου υπάρχει επαφή με το κοινό, όπως, για παράδειγμα, η διεύθυνση μεταφορών, τοποθετούνται γυάλινα διαχωριστικά. Οι λοιπές υπηρεσίες βρίσκονται σε λειτουργία με τηλε-εργασία από το σπίτι, ενώ οι επιτροπές της Περιφέρειας συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη» σημείωσε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι υπηρεσίες εφοδιάζονται με αντισηπτικά ή διάφορα άλλα υλικά, τα οποία θα διανεμηθούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ συνεχίζονται και οι απολυμάνσεις σε όλα τα κρατικά κτήρια, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. «Σήμερα, οι απολυμάνσεις γίνονται στις ενότητες Πιερίας και Κιλκίς» πρόσθεσε. Διευκρίνισε, επίσης, ότι μετά το ένα κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας δεν έχει υπάρξει άλλο κρούσμα ούτε σε υπαλλήλους, ούτε σε επισκέπτες των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

«Η ομάδα διαχείρισης της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στην Περιφέρεια βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση. Στην ενημέρωση που είχαμε το πρωί αναφέρθηκε ότι έχει μειωθεί η προσέλευση του κόσμου στην Περιφέρεια και θεωρούμε την εξέλιξη αυτή ιδιαίτερα θετική» διευκρίνισε ο κ. Στεργιάδης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 11:41