Της Άντζελας Πεΐτση

«Αδιαφορία και απαξίωση» επέλεξαν να επιδείξουν οι αγρότες της Μακεδονίας, απέναντι στη νέα πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Οι εκπρόσωποι των μπλόκων ανέφεραν χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση από κανέναν. Επιθυμούν μία «κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της κυβέρνησης στη βάση των 15 προτάσεων που της έχουν καταθέσει ήδη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπεύθυνος του μπλόκου στα «Πράσινα Φανάρια», Χρήστος Τσιλιάς, μίλησε αποκλειστικά για την παρούσα κατάσταση στο zougla.gr. «Οι κυβερνώντες ας κάνουν ένα πρώτο βήμα σε μία σωστή βάση διαλόγου. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας. Είναι ομόφωνες από τους εκπροσώπους των 28 μπλόκων που παραβρέθηκαν στον Προμαχώνα. Περιμένουμε τον πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο ραντεβού που μας ανέβαλε την προηγούμενη Τρίτη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του zougla.gr για την εκ νέου πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε στους αγρότες, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι καλούν σε διάλογο. Τι να κάνουμε; Γιατί να αποδεχθούμε να δούμε τον Κατρούγκαλο; Θα είναι μέσα στη συνάντηση που θα έχουμε με τον πρωθυπουργό. Εμείς θέλουμε ορισμό ημερομηνίας για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου. Όταν πλέον, προχωράμε στην υλοποίηση ενός διαλόγου υψηλού επιπέδου, τι βγαίνουν και μιλάνε; Τι να πουν; Να κάνουν το πρώτο βήμα καλής θέλησης θέτοντας ως βάση συζήτησης τις προτάσεις που τους καταθέσαμε».

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται ασταμάτητα τα δίωρα «ανοιγο-κλεισίματα» των εθνικών και επαρχιακών οδών, όπου είναι στημένα τα μπλόκα στο σύνολο των νομών της Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλειστά τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Κλιμακώνουν και σκληραίνουν τη στάση τους, οι αγρότες στα μπλόκα που έχουν στηθεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Η ουρές των φορτηγών και των αυτοκινήτων φτάνουν πλέον τα 40 χιλιόμετρα. Αξίζει να τονιστεί πως δεν είναι κλειστό από τη Δευτέρα μόνον το τελωνείο του Προμαχώνα αλλά το σύνολο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι, εκείνοι οι επιβάτες των λεωφορείων που «εγκαταλείπουν» και διέρχονται πεζοί τα σύνορα για να περάσουν στη γειτονική χώρα ή στον αντίποδα να μπουν στην Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος του αγροτικού μπλόκου στο Προμαχώνα, Στέλιος Λίτος, μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr ήταν κατηγορηματικός: «Δεν πρόκειται να ανοίξουμε τα σύνορα, μέχρι να δώσει λύση ο Τσίπρας.

Λύση στα καίρια ζητήματα του νέου ασφαλιστικού που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, του φορολογικού και του κόστους παραγωγής.

Ήδη, τις προτάσεις μας τις έχει στα χέρια του. Να δώσει λύση, αλλιώς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας».

Ταυτόχρονα, αγρότες από τον μπλόκο Αμυνταίου-Πύργων, παραβρλεθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο μπλόκο του Προμαχώνα. Ο εκπρόσωπος του μπλόκου, Κωνσταντίνος Ηλιάδης, μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr δήλωσε: «Ενισχύουμε με την παρουσία μας και ενδυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις στην περιοχή. Συμπαρατασσόμαστε με τους συναδέλφους για την επίλυση των θεμάτων που μας απασχολούν όπως είναι το νέο ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης