Υποδύονταν τις πλανόδιες πωλήτριες ειδών οικιακής χρήσης και άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες. Ο λόγος για τέσσερις γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες, με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσαν ποσό άνω των 18.500 ευρώ.

Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οδήγησε στην εξιχνίαση επτά περιπτώσεων διαρρήξεων σπιτιών στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γυναίκες, ηλικίας  44, 37, 32 και 26 ετών, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ενώθηκαν τουλάχιστον από το Μάιο του 2015, με σκοπό τη διάρρηξη οικιών και τη συνακόλουθη αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενες, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, αλλά πάντοτε παρουσία της 42χρονης, υποδύονταν τις πλανόδιες πωλήτριες ειδών οικιακής χρήσης και εισέρχονταν σε πολυκατοικίες στο κέντρο της πόλης, εντόπιζαν διαμερίσματα, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και στη συνέχεια, παραβιάζοντας την εξωτερική πόρτα, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας.

Με την παραπάνω μέθοδο, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2015, διέρρηξαν τέσσερα διαμερίσματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη τρία, αποσπώντας συνολικά, το χρηματικό ποσό των 18.600 ευρώ περίπου, δέκα 10 χρυσές λίρες Αγγλίας και χρυσαφικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης