Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου.

Σε μια προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας να αποτρέψει τις χθεσινές εικόνες συνωστισμού, έτσι και σήμερα στον προαύλιο χώρο έχουν τοποθετηθεί από νωρίς το πρωί κιγκλιδώματα, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ είναι σταθμευμένες λίγα μέτρα μακριά από τα σκαλιά της εκκλησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν ακόμη και στην κεντρική είσοδο επί της οδού Αγίου Δημητρίου, ώστε να περιοριστεί η μαζική διέλευση των πιστών, ενώ και τα καθίσματα στο εξωτερικό έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση το ένα από το άλλο.

Τους δρόμους περιμετρικά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου «καθαρίζουν» γερανοί και κλιμάκια της Τροχαίας, προκειμένου η επίσημη δοξολογία να τελεστεί ομαλά, όπως και η άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία αναμένεται να φτάσει στον Ιερό Ναό λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Από νωρίς το πρωί άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνδράμουν στο έργο της Τροχαίας και και με τη βοήθεια γερανών απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα επί των οδών: Ολύμπου Βενιζέλου Πελοποννήσου και -φυσικά- Αγίου Δημητρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης