Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των εργατών που έχασαν τη ζωή τους το Μάιο του ‘36

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 15:44
Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των εργατών που έχασαν τη ζωή τους το Μάιο του ‘36

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησε η διοίκηση και τα σωματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο μνημείο του εργάτη (μπροστά από το κτίριο του Ε.Κ.Θ.), τιμώντας τη μνήμη και τους αγώνες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στα τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν το τριήμερο 9,10,11 Μαΐου του 1936 και συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, «η 9η Μαΐου του ‘36 αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός του εργατικού κινήματος της χώρας, προερχόμενο από μια οικονομική κρίση το Κραχ του ‘29, με διεκδικήσεις για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Στην ίδια κατάσταση είμαστε και σήμερα, να διεκδικούμε μετά από μια οικονομική κρίση, την αύξηση του βασικού μισθού και την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης».

Παράλληλα, αντιπροσωπείες σωματείων εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν στεφάνια από κόκκινα γαρύφαλλα στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, όπου υπήρχε το μνημείο του Καπνεργάτη, το οποίο έχει απομακρυνθεί, λόγω των εργασιών του μετρό.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 15:44