Ιερέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών, με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη. Είχε παραπεμφθεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι – εν μέσω της οικονομικής κρίσης – εξαπάτησε ανέργους στους οποίους υποσχόταν δουλειά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εισπράττοντας προηγουμένως χρηματικά ποσά για να προχωρήσει η υποτιθέμενη διαδικασία εύρεσης εργασίας. 

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε εννέα περιπτώσεις της φερόμενης δράσης του, από τις οποίες το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για μόλις μία. Όπως έγινε γνωστό, για τις υπόλοιπες οκτώ ο νέος Ποινικός Κώδικας απαιτεί έγκλιση των φερόμενων θυμάτων, γεγονός που δεν συνέβη, και ως εκ τούτου οι δικαστές απάλλαξαν τον κατηγορούμενο.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον 36χρονο, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ρασοφόρος και αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε ένα ακόμη πρόσωπο, ηλικίας 51 ετών, που κρίθηκε αθώο.

Οι δύο παραπάνω άνδρες είχαν συλληφθεί το Μάρτιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., τότε, έκαναν λόγο για δεκάδες θύματα που μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο και τον ημερήσιο Τύπο απευθύνθηκαν σε «εταιρεία ευρέσεως εργασίας» με έδρα την Καβάλα και γραφεία στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας δουλειά. Κατά τις ίδιες ανακοινώσεις, το ύψος της φερόμενης απάτης έφτανε τις 78.000 ευρώ.

Συνήγοροι του ιερέα – ο οποίος βρίσκεται πλέον στην Κρήτη – είχαν δηλώσει μετά τη σύλληψή του εντολέα τους ότι τα περισσότερα άτομα είχαν αποζημιωθεί. Ο ιερέας είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης