Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε υπάλληλο του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (πρώην ΚΕΠΕΠ «Άγιος Δημήτριος»), που βρίσκεται στην Πυλαία. Το δικαστήριο τον καταδίκασε, επειδή βιντεοσκόπησε την κακοποίηση που υπέστη περιθαλπόμενος με νοητικά προβλήματα από συνάδελφό του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2014, όταν η πρόεδρος τού Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε με κούριερ ένα dvd που περιείχε σκηνές από θάλαμο της συγκεκριμένης δομής. Το βίντεο, που διαβιβάστηκε άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, εμφάνιζε υπάλληλο του Κέντρου, με ιδιότητα θαλαμηπόλου, να τοποθετεί, κατόπιν προτροπής του καταδικασθέντος υπαλλήλου, υφασμάτινο σάκο στο κεφάλι τού ανυπεράσπιστου θύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος θαλαμηπόλος φαίνεται να σφίγγει τον σάκο στο κεφάλι και στον λαιμό του παθόντα, δυσχεραίνοντας σημαντικά τη λειτουργία της αναπνοής του, με συνέπεια, όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, αυτός να φωνάξει και να πέσει στο πάτωμα. Σύμφωνα με το βούλευμα, την ίδια ώρα, ο υπάλληλος που φέρεται να καταγράφει το βίντεο ακούγεται να γελάει και να απολαμβάνει όσα συμβαίνουν, προτρέποντας τον συνάδελφό του να συνεχίσει. Ο τελευταίος, δε, απευθυνόμενος προς τον περιθαλπόμενο, ακούγεται να τραγουδάει «σήκω χόρεψε…».

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκε και ο θαλαμηπόλος, ως φυσικός αυτουργός των παραπάνω πράξεων, αλλά το δικαστήριο τον απάλλαξε για τα πλημμελήματα της έκθεσης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κρίνοντας ότι οι εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις τελέστηκαν του Αύγουστο του 2010, οπότε αυτές παραγράφηκαν λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Ο ίδιος -πάντως- είχε καταδικαστεί πριν από έναν χρόνο σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για άλλη υπόθεση κακοποίησης που σημειώθηκε στο ίδιο Κέντρο εις βάρος τριών παιδιών με νοητική υστέρηση. Έκτοτε τελεί σε αργία, ενώ το Εφετείο του προσδιορίστηκε για τον προσεχή Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι μεταξύ των δύο παραπάνω συναδέλφων σοβούσε μια κόντρα, και εκτιμάται ότι η αποστολή του dvd έγινε ως αντίποινα προς τον φυσικό δράστη, αφού ο υπάλληλος που βιντεοσκόπησε τις σκηνές δεν εμφανίζεται πουθενά, παρά μόνο ακούγεται η φωνή του, γεγονός που ο ίδιος στην απολογία του χαρακτήρισε συμπτωματικό, αφού κατά τους ισχυρισμούς του βρισκόταν σε διπλανό χώρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης