Να δοθεί μια μόνιμη λύση στο βασικό θέμα της στέγασης των αστέγων ζήτησε η Άννα Ευθυμίου, δημοτική σύμβουλος κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

«Προβάλλει επιτακτική ανάγκη να δοθεί μία μόνιμη λύση στο βασικό θέμα της στέγασης των αστέγων, και η διοίκηση του δήμου να μη το θυμάται μόνο τις ημέρες που επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγόρησε τη διοίκηση ότι «αντί εδώ και ένα χρόνο να βρείτε μόνιμη λύση και να διασφαλίσετε σε κάθε δημοτική κοινότητα ένα στεγασμένο χώρο διαθέσιμο όλο το 24ωρο, βγάλατε ανακοινώσεις για τρεις χώρους μόνο, που κανένας από αυτούς δε λειτουργεί όλο το 24ωρο».

Όπως είπε η κ. Ευθυμίου, τις βραδινές ώρες λειτουργεί μόνο ένας χώρος από τις 21:30 μέχρι τις 08:00. «Αυτό σημαίνει ότι οι άστεγοι που φιλοξενούνται στους χώρους που λειτουργούν το πρωί πρέπει για το βράδυ να ξεσηκωθούν και να μετακινηθούν» τόνισε.

Τέλος, πρότεινε ότι «είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί αρχικά ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Αστέγων, όπου θα προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες καθώς και υποστήριξη από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ στο κέντρο θα παρέχεται και βοήθεια για την εξεύρεση εργασίας. Εκτός από αυτό και μέχρι να δημιουργηθεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αστέγων, πρέπει να αναζητηθούν διαμερίσματα στις έξι δημοτικές κοινότητες της Θεσσαλονίκης που εξυπηρετούν και τους ενδιαφερόμενους.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης