Την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων του σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Κλεάνθους (2ο και 4ο Γυμνάσια Τούμπας, 20ο ΓΕΛ, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 2ο Πειραματικό ΓΕΛ) ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί, υποστηρίζοντας ότι οι προγραμματισμένες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής του μπορούν να γίνουν χωρίς να ανατραπεί η προσωπική και οικογενειακή ηρεμία των μαθητών με ενδεχόμενη διασπορά τους σε γειτονικά σχολεία.

Για το θέμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 11 το πρωί, σύσκεψη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της διοίκησης σε συνέχεια και των συζητήσεων που υπήρξαν με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απαιτούμε την τροποποίηση της μελέτης υλοποίησης και εφαρμογής του έργου με τέτοιον τρόπο με τον οποίο να διασφαλίζεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων στον χώρο τους και παράλληλα να υλοποιούνται τα έργα» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Σαρδέλης, καλώντας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν αύριο σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να αποδεχθούμε τις μέχρι στιγμής προτάσεις των ανθρώπων του Δήμου, καθώς αλλάζει η χωροταξική κατανομή των μαθητών και καμία σχολική μονάδα της περιοχής μας δεν θα μείνει ανεπηρέαστη» πρόσθεσε ο κ. Σαρδέλης, ενώ εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων διευκρίνισαν πως από τις αποφάσεις που θα ληφθούν άμεσα επηρεάζονται περί τους 900 μαθητές του σχολικού συγκροτήματος. Φέρνοντας το παράδειγμα άλλων σχολείων (στα Γρεβενά, στην Καβάλα), όπου έγιναν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, επισήμαναν πως είναι εφικτό το έργο να γίνει σε μέρες, ώρες και μήνες που δεν θα δημιουργείται πρόβλημα για το σχολικό πρόγραμμα και την ασφάλεια των μαθητών.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση η Ένωση έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας στις σχολικές μονάδες της επικράτειάς της (από τις 11:00 έως τις 14:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, διευκρινίζει πως «δεν υπάρχει καμιά απολύτως πρόθεση και κανένας σχεδιασμός για αναδιάταξη των σχολικών μονάδων της περιοχής».

«Η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας είναι απολύτως σύμφωνη με την πρόταση για παραμονή των σχολικών μονάδων στο χώρο τους με ταυτόχρονη εκτέλεση των εργασιών, με την προϋπόθεση ότι αυτό είναι τεχνικά εφικτό και δεν εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων» αναφέρει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης