Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα εφημεριών.

Ειδικότερα, στο «Γ. Παπανικολάου» οι γιατροί απέχουν από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία από την περασμένη Δευτέρα. Στον «Άγιο Δημήτριο» οι ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων επίσης κάνουν αποχή από τις προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις αντιδρώντας στην καθυστέρηση καταβολής πληρωμών για εφημερίες από τον Νοέμβριο του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι ειδικευόμενοι Ορθοπεδικής του «Παναγία» και του Ιπποκρατείου, οι οποίοι ζητούν να πληρωθούν δεδουλευμένα για εφημερίες και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους.

Στο «Ειδικών Παθήσεων» οι ειδικευόμενοι όλων των ειδικοτήτων συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, παρά την κατάθεση μηνύσεων από τη διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή τα προβλήματα που προκύπτουν στις εφημερίες.

Από σήμερα στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί των υπόλοιπων νοσοκομείων, όπως του ΑΧΕΠΑ και του Ιπποκρατείου. Στις 07.00 το πρωί εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν στην πύλη της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ στις 12.00 οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο του ιδρύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης