Κορυφώνονται σήμερα με τις καθιερωμένες πορείες οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη, η επετειακή συγκέντρωση θα γίνει -όπως τα τελευταία χρόνια- μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή (από τις 16.00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσμα απηύθυναν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974 (Σ.Φ.Ε.Α.), φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικοί φορείς, οργανώσεις κ.ά. Θα ακολουθήσουν πορείες που θα κατευθυνθούν προς το προξενείο των ΗΠΑ στην οδό Τσιμισκή.

Κάλεσμα για τις 18.00 στην Καμάρα απηύθυναν κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα, από τις 10.00 έως τις 12.00, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων από τον Σ.Φ.Ε.Α., φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και σωματεία της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, αποκλεισμένο θα είναι μετά το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τις 14.30, σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ αστυνομικοί φραγμοί θα αναπτυχθούν γύρω από το ΑΠΘ και μπροστά από γραφεία πολιτικών κομμάτων.

Στο πλαίσιο των μέτρων έχουν επιστρατευτεί και εισαγγελείς, οι οποίοι θα παρακολουθούν την εξέλιξη των διαδηλώσεων.

Πηγή φωτό: seleo.gr

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τα μέτρα της Τροχαίας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, 07:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης