Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις προσφύγων από τον άτυπο καταυλισμό των Διαβατών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, 12:37
Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις προσφύγων από τον άτυπο καταυλισμό των Διαβατών

Ξεκινά η σταδιακή αποχώρηση προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από το πρωί της Πέμπτης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Με μέριμνα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έφτασαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών τρία τουριστικά λεωφορεία τα οποία θα παραλάβουν πρόσφυγες για τρεις διαφορετικούς προορισμούς. Το ένα θα κατευθυνθεί προς Λάρισα, Βόλο και Αθήνα. Το δεύτερο θα κατευθυνθεί προς την Ήπειρο και το τρίτο προς Λαγκαδίκια, Δράμα, Καβάλα.

Ο συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, υπογράμμισε τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες του άτυπου καταυλισμού στα Διαβατά  να πειστούν πως η πληροφορία ότι θα περάσουν τα σύνορα είναι ψευδής.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν συνεχώς πυρήνες που διαδίδουν λάθος πληροφορίες μεταξύ των ατόμων, όπως ότι θα συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να ανοίξουν τα σύνορα και πως τους περιμένουν ΜΚΟ και λεωφορεία για να τους μεταφέρουν αλλού.

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «φαίνεται πως έχουμε κάνει ένα βαθούλωμα στο κομμάτι αυτό και οι πιο ψύχραιμοι έχουν αρχίσει να το σκέφτονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη γύρω στα 30 με 40 άτομα έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από τον άτυπο καταυλισμό και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες καταγραφής τους προκειμένου να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και να αποχωρήσουν.

Από αυτά τα άτομα, περίπου 15 έχουν ήδη αποχωρήσει με προορισμό την Αθήνα με δικά τους έξοδα.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, 12:38