Με πορεία από τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης», που οργανώνεται από το Σωματείο της ΒΙΟΜΕ, την ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, το Σωματείο Τσιμέντων Χαλκίδας, τις «Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες», του υπουργείου Οικονομικών, τις επιτροπές αγώνα Σχολικών Φυλάκων και των καθηγητών σε διαθεσιμότητα.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία, που κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το κτίριο της ΕΤ3, που βρίσκεται στη Λεωφόρου Στρατού, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι συμμετείχαν στο κάλεσμα, φώναξαν «όχι στην ανεργία» και επεσήμαναν ότι «οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευες».

Η πορεία, που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη από το «Καραβάνι Αλληλεγγύης», θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, στις 6 Απριλίου. 

Εξάλλου, την ίδια ώρα, πορεία, με ίδιο σημείο αφετηρίας, διοργάνωσε η «Συνέλευση No Lager», ζητώντας την κατάργηση των κέντρων συγκέντρωσης μεταναστών και την απελευθέρωση των μεταναστών που βρίσκονται σε αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άτομα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, έγραψαν συνθήματα σε διάφορα μέρη.

Από αυτά δεν γλίτωσε ούτε περιπολικό της Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

Η πορεία ολοκληρώθηκε όταν οι διαδηλωτές έφτασαν πίσω στην Καμάρα.

Πηγή φωτογραφίας: alterthess.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης