Περισσότερα από 27.000 άτομα, κάθε ηλικίας και από όλες τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, επισκέφθηκαν, μέσα σε μόλις εννέα ημέρες, το ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ήδη, εξαιτίας της αθρόας προσέλευσης, έχει δοθεί παράταση στην παραμονή του θρυλικού θωρηκτού στο λιμάνι της πόλης μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως οι επισκέπτες ξεναγούνται σε γκρουπ των 40 ατόμων στο κατάστρωμα, ενώ έχουν τη δυνατότητα -μεταξύ άλλων- να θαυμάσουν τα κανόνια τύπου Armstrong, να δουν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να βρεθούν στους χώρους, όπου κινείτο ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Ώρες και ημέρες

Καθημερινά από τς 9 το πρωί έως τις 14:00 μ.μ και το απόγευμα από τις 16:00 έως 18.30 μ.μ μέχρι την 28η Οκτωβρίου το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το θωρηκτό Αβέρωφ, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διευκρίνισε ότι η τελευταία είσοδος για το κοινό είναι 45 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του επισκεπτηρίου, τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες – δηλαδή 13:45 μ.μ. και 17:45 μ.μ αντίστοιχα – για την καλύτερη εξυπηρέτησή του και για την αποφυγή περιττής ταλαιπωρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 29 Οκτωβρίου, οι ώρες επισκέψεως του κοινού για το απόγευμα θα είναι από τις 15:00 έως τις 17:30 μ.μ. ( τελευταία είσοδος 16:45 μ.μ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης