Θεσσαλονίκη: Με σύγχρονο τομογράφο εξοπλίζεται το Θεαγένειο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014, 08:32
Θεσσαλονίκη: Με σύγχρονο τομογράφο εξοπλίζεται το Θεαγένειο
Σύγχρονο, νέας τεχνολογίας τομογράφο, με κάμερα τύπου «PET-CT», αποκτά το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Η σύμβαση για την προμήθεια και εγκαταστάση του υπεγράφη από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και την ανάδοχο εταιρεία «GE Healthcare».

Η κάμερα «PET-CT» χρησιμοποιείται κατ' εξοχήν στην ογκολογία και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις απεικονιστικές τεχνολογίες για την πρόληψη, διάγνωση, σταδιοποίηση, σχεδιασμό θεραπείας, έλεγχο αποτελεσμάτων και πρώιμη ανίχνευση υποτροπών και μεταστάσεων. To έργο, προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ, θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο.

«Αυτή η επένδυση σε υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό θα επιτρέψει αφενός την ανάπτυξη νέων τεχνικών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και αφετέρου θα ανακουφίσει ογκολογικούς ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας που έως σήμερα έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα για αυτές τις εξετάσεις» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014, 08:36